E-mail - Instellingen: iPhone & iPad

Volg onderstaande stappen als je de webmail wilt instellen op je iPhone of iPad voor het ontvangen en verzenden van mail:

Mocht je de webmail recent verhuisd hebben naar Surver en wil je graag de mail op je iPhone of iPad opnieuw koppelen, dan raden we aan om eerst het bestaande account te verwijderen. Bij het onjuist configureren van een nieuwe uitgaande mailserver ontstaan er vaak problemen met het verzenden van mail op je iPhone. Om die reden raden we aan from scratch te beginnen.

1. Open de Instellingen tab op je iPhone of iPad

2. Scrol daarna naar beneden tot je de tab Mail ziet. Deze optie vind je terug onder het kopje Wachtwoorden

3. Nadat je hebt geklikt op Mail kun je verder doorgaan door op Accounts te klikken

4. Klik hierna op Nieuwe account als je een nieuw mailaccount wilt toevoegen aan je iPhone of iPad

5. Kies nu voor Andere, de laatste optie in het overzicht

6. Kies nu voor de eerste optie Mail - Voeg e-mail account toe

7. Op de volgende pagina kun je de gegevens van je mailaccount aanvullen. Let op dat je bovenin de optie IMAP geselecteerd hebt

• Verbindingsmethode: IMAP
  • Naam: Je voornaam en achternaam
  • E-mail: het mailadres van het account dat je wilt toevoegen, vb. jan@domeinnaam.nl
  • Beschrijving: Je (bedrijfs)naam

8. Onder de kop Server inkomende post kun je de hostnaam, gebruikersnaam van je account en het wachtwoord invullen

• Hostnaam: myfasthosting.email (dit is de standaard hostnaam van Surver)
  • E-mail: het mailadres van het account dat je wilt toevoegen, vb. jan@domeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het wachtwoord wat is ingesteld voor je account

9. Onder de kop Server uitgaande post kun je de hostnaam, gebruikersnaam van je account en het wachtwoord invullen

• Hostnaam: myfasthosting.email (dit is de standaard hostnaam van Surver)
  • E-mail: het mailadres van het account dat je wilt toevoegen, vb. jan@domeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het wachtwoord wat is ingesteld voor je account

10. Nadat je alle gegevens hebt aangevuld kun je rechtsboven in het scherm op Volgende klikken. Bij deze laatste stap kun je er voor kiezen om buiten de mail, ook notities voor dit mailaccount te gebruiken. Meestal is dit niet nodig en kun je de optie uitvinken.

11. Klik op Bewaar om alle instellingen op te slaan en je iPhone of iPad te verbinden met onze mailserver. Mochten er al mails actief zijn in je account dan worden deze nu gesynchroniseerd met je telefoon. Je kunt direct starten met het ontvangen en verzenden van mails.

Opmerking: Tevens is het ook mogelijk om voor je mailbox een configuratiebestand te downloaden. Wanneer je dit bestand opent op je toestel en de installatie van de mail bevestigd met je wachtwoord, wordt het mailaccount automatisch op je toestel geïnstalleerd. Mail gerust naar support@surver.nl voor de mogelijkheden.