E-mail - Instellingen: Microsoft Outlook 2000

Even vooraf: deze handleiding gaat uit van protocol IMAP. IMAP en POP zijn twee verschillende instellingen die zorgen dat je e-mail programma e-mails ophaalt van de server en deze bezorgt in je inbox. Met IMAP staan alle mails ook op de server, evenals alle mappen met inhoud en hoef je je niet druk te maken over backups. Met POP3 staan alle mails en mappen alleen op de eigen computer en ben je zelf verantwoordelijk voor backups. Voor andere apparaten en de webmail zijn de mappen met mails dan niet bereikbaar. Wil je toch POP3 kies dan als poort 995 in plaats van 993.

1. Begin met het toevoegen van een nieuw account

• Open Microsoft Outlook;
  • Ga in de menubalk naar Extra en klik op E-mailaccounts.

2. Nieuwe email account in instellingen

• Zorg dat Bestaande e-mailaccounts wijzigen of weergeven is aangevinkt en klik op Volgende.

3. Begin met toevoegen van het mailaccount

• Klik op de Toevoegen knop;
  • Kies voor de optie IMAP en klik op Volgende.

4. Gelieve onderstaande gegevens in te vullen

• Naam: je naam en/of eventueel de bedrijfsnaam;
  • Mailadres: je mailadres;
  • Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres;
  • Wachtwoord: je gekozen e-mail wachtwoord;
  • Inkomende en uitgaande mailserver: myfasthosting.email.

5. Verdere instellingen toevoegen of aanpassen

In het tablad Server voor Uitgaande E-mail

• Vink Voor de server uitgaande e-mail is verificatie vereist en Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende mail aan.

In het tabblad Geavanceerd vul in:

• Poort inkomende e-mail: 993;
  • Vink aan Voor deze server is een gecodeerde verbinding vereist (SSL);
  • Poort uitgaande e-mail: 465;
  • Vink aan: Voor deze server is een gecodeerde verbinding vereist (SSL).

6. Instellingen opslaan

• Klik nu op Volgende en daarna op Voltooien.

Klik nu op de knop Verzenden/Ontvangen waarmee je kunt zien of je gegevens correct zijn ingevuld. Eventuele fouten kun je zo herstellen.