E-mail - Instellingen: Handmatige instellingen

Wanneer je graag zelf alle instellingen handmatig verwerkt, dan kan dat. In onderstaande tabel een overzicht van alle specifieke instellingen:

• Gebruikersnaam: je gebruikersnaam is altijd je volledige email adres; vb. mail@voorbeelddomein.nl;
  • Wachtwoord: je gekozen wachtwoord;
  • Type: Gebruik bij voorkeur het nieuwere type IMAP. IMAP en POP zijn twee verschillende instellingen die zorgen dat je e-mail client e-mails ophaalt van de server en deze bezorgt in je inbox. Met IMAP staan alle mails ook op de server, evenals alle mappen met inhoud. Met POP3 staan alle mails en mappen alleen op de eigen computer en ben je zelf verantwoordelijk voor backups. Voor andere apparaten en de webmail zijn de mappen met mails dan niet bereikbaar;
  • Inkomende server / hostname: myfasthosting.email (vul heze letterlijk in, zonder http:// of https://);
  • Inkomende poort: 993 (dit is de standaard IMAP poort. Optioneel kun je ook via POP verbinden; poort 995);
  • Uitgaande server / hostname: (SMTP): myfasthosting.email (vul deze letterlijk in, zonder http:// of https://). Uitgaande mailservers of hostnames staan ook bekend als SMTP servers;
  • UItgaande poort: 465;
  • SSL: zet deze altijd aan om een een beveiligde verbinding met de server te maken;
  • Verificatie / authenticatie: Zet deze altijd aan. Voor alle inkomende en uitgaande e-mail is authenticatie/verificatie nodig. Gebruik hiervoor altijd je volledige e-mailadres als gebruikersnaam in combinatie met je wachtwoord.