Backup - Alle informatie

Bij Surver bieden we onze klanten meerdere mogelijkheden om backups te (laten) maken of terug te plaatsen. Standaard maken wij dagelijks meerdere backups van alle data binnen je account. Deze backups zijn eenvoudig te herstellen of te downloaden.

Surver backups - Via Jetbackup 5

We maken dagelijks 4x een backup van zowel je website files, databases, mailaccounts, DNS zones en cronjobs. Onderstaand vind je onze huidige backup policy inclusief retentie periode. Het maken van deze backups doen we bij Surver, volledig automatisch. De frequentie en bewaartijd kan verschillen per pakket:

  1. Backups elke 4 uur - Bewaartijd: maximaal 12 backups
  2. Dagelijkse backups. Bewaartijd: maximaal 7 dagen
  3. Wekelijkse backups: Bewaartijd: maximaal 4 weken
  4. Maandelijkse backups: Bewaartijd: maximaal 12 maanden
  5. Jaarlijkse backups: maximaal 1 backup

Bij Surver maken we zowel backups van de server als backups van elk individueel cPanel account. Deze backups worden zowel op de server zelf, externe servers als externe datacenters opgeslagen. Hiermee is je data altijd veilig en onafhankelijk van zowel hardware, datacenter als leverancier opgeslagen. Alle data blijft in Europa en wordt niet op servers buiten Europa opgeslagen.

Standaard maken wij backups van onderstaande onderdelen. Klik op een onderdeel voor meer informatie over het herstellen van een backup voor dat specifieke onderdeel. Het herstellen van deze backups kan volledig kosteloos binnen cPanel.

    Onderdelen Methode
Files Jetbackup
Databases Jetbackup
E-mail account Jetbackup
DNS zones Jetbackup
Cronjobs Jetbackup

Backups via Installatron

Je kunt zelf ook onbeperkt extra backups aanmaken via Installatron. Dit kan handig zijn wanneer je wijzigingen gaat maken aan je website of plugins gaat updaten. De installatron backup is - met één druk op de knop - snel terug te plaatsen en bevat zowel alle bestanden van je site, als de database. Meer informatie over het maken van backups met Installatron vind je hier: https://support.surver.nl/article/149-installatron-backup-maken-van-een-wordpress-installatie

Onderdelen Methode
WordPress backups handmatig cPanel > Installatron > Mijn applicaties > Backup
WordPress backups periodiek cPanel > Installatron > Mijn applicaties > Bewerk > Automatische back-up

Heeft dit artikel je goed geholpen? Bedankt voor je feedback! Er was een probleem bij het indienen van je feedback. Gelieve het later nogmaals te proberen.

Meer hulp nodig? Neem contact op Neem contact op