Bestanden - FTP account aanmaken

Standaard krijg je bij de oplevering van je hosting pakket de inloggegevens van cPanel en FTP toegestuurd per mail. Mocht je graag een developer (tijdelijk) toegang willen geven tot de bestanden van je site dan kun je het beste een nieuw FTP account aanmaken. Zo hoef je niet de inloggegevens van cPanel te delen.

Als je developer geen toegang meer nodig heeft dan kun je het wachtwoord aanpassen of het FTP account verwijderen.

Via onderstaande stappen leggen we je graag uit hoe je binnen cPanel een nieuwe FTP account aanmaakt

1. Log in op cPanel

2. Navigeer naar Bestanden > FTP-accounts of zoek naar FTP-accounts in de zoekbalk bovenaan de homepagina

3. Vul onder FTP-account toevoegen een gebruikersnaam in. Ook kies je het domein waarvoor je het FTP account wilt gebruiken. Als laatste stap kun je een wachtwoord kiezen of laten genereren

4. Standaard wordt in cPanel voor elke nieuwe FTP gebruiker een directory (map) aangemaakt. Dit is niet wenselijk als je via deze FTP-gegevens toegang wilt krijgen tot de bestanden van de website. Deze bevinden zich namelijk in de /home/domeinnaam/public_html - folder. Om toch toegang te krijgen dien je de automatische toevoeging domeinnaam.com/gebruikersnaam te verwijderen; zie afbeelding 2.

5. Klik op FTP-account maken om het nieuwe FTP-account aan te maken