Bestanden - Hoeveel schijfruimte is er in gebruik

Standaard wordt elke hosting pakket opgeleverd met een bepaalde hoeveelheid NVMe SSD schijfruimte. Hoe groter je site of mailboxen, des te meer ruimte er in gebruik wordt genomen. Wanneer je account volloopt met opslag kan het handig zijn om te controleren waar de opslag aan opgaat en of er ruimte vrijgemaakt kan worden.

Via onderstaande stappen leggen we je uit hoe je het schijfruimte gebruik binnen je account kunt monitoren.

1. Log in op cPanel

2. Navigeer naar Bestanden > Schijfgebruik of zoek naar Schijfgebruik in de zoekbalk bovenaan de homepagina

3. Het schijfgebruik (of disk usage) pagina wordt weergegeven

De tabel toont hoeveel ruimte er in gebruik is voor de verschillende mappen en hun inhoud. Onderaan de pagina heb je nog de mogelijkheid om het schijfruimteverbruik verder uit te diepen per map, of te sorteren op gebruik, locatie en grootte.