Domeinen - Domein(alias) toevoegen

cPanel biedt de mogelijkheid om meerdere domeinnamen te koppelen aan één hosting pakket. Standaard heeft ieder cPanel pakket één hoofddomein, maar kun je tot wel 100 alias domeinen toevoegen per hoofdaccount.

Een alias domein - ook wel parkeerdomein genoemd - is een extra domein dat verwijst naar het hoofddomein of een domein dat kan worden doorgestuurd naar een andere website of specifieke webpagina. Zo kun je bijvoorbeeld domeinnaam.nl als hoofddomein instellen, waarop je domeinnaam.com, domeinnaam.be en domeinnaam.eu als alias kunt toevoegen. Voor deze aliassen kun je ook eenvoudig de DNS beheren en mailaccounts aanmaken.

We leggen je graag via onderstaande stappen uit hoe je een alias kunt aanmaken:

1. Log in op cPanel

2. Navigeer naar  DomeinenDomeinen of zoek naar Domeinen in de zoekbalk bovenaan de homepagina

3. De Domeinen pagina wordt weergegeven

4. Klik rechts op de blauwe knop Create a New Domain als je een nieuw alias domein wilt toevoegen

5. Vul onder Domein de nieuwe alias in. Is je hoofddomein domeinnaam.com en wil je ook nieuwdomein.com toevoegen, dan kun je dat domein hier invullen

6. Klik op Verzenden om de nieuwe alias toe te voegen

Opmerking 1: Mocht je de alias willen doorsturen naar een andere webpagina of externe website dan dien je nog een redirect in te stellen: https://support.surver.nl/article/212-domeinen-redirect-instellen

Opmerking 2: Om domeinen te kunnen gebruiken als alias is het belangrijk dat de domeinen; of zijn geregistreerd bij Surver, ofwel onze nameservers hanteren: https://support.surver.nl/article/237-standaard-nameservers