E-mail - Mailaccount aanmaken

Binnen cPanel bieden we je de mogelijkheid om al je domein gerelateerde e-mail accounts aan te maken en te beheren. We leggen je graag via onderstaande stappen graag uit hoe je een mailaccount kunt aanmaken:

1. Log in op cPanel

2. Navigeer naar E-mail E-mailaccounts of zoek naar E-mailaccounts in de zoekbalk bovenaan de homepagina

3. De E-mailaccounts pagina wordt weergegeven

4. Klik rechts op + Maken als je een nieuw mailadres wilt aanmaken

4. Selecteer hierna onder de kop Domein het domein waarvoor je een mailaccount wilt aanmaken

5. Maak op deze pagina je mailaccount aan:

• Gebruikersnaam - Vul hier de gewenste accountnaam in, bijvoorbeeld info, administratie of natuurlijk je eigen naam
  • Wachtwoord - Kies hier een veilig en sterk wachtwoord om je nieuwe mailaccount te beveiligen. Wachtwoorden moeten uit minimaal 5 tekens bestaan en het systeem geeft vanzelf aan als je wachtwoord niet veilig genoeg is. Je kunt naar wens ook het systeem een veilig wachtwoord laten genereren. Dit wachtwoord gebruik je ook om in te loggen op de webmail. Bewaar het dus goed!

6. Verder worden er nog 2 andere vragen gesteld:

• Storage Space - Wanneer je naar beneden scrolt kun je hier nog aangeven hoeveel opslagruimte de mailbox mag gebruiken. We raden aan om per mailbox niet meer dan 1GB opslagruimte in te stellen, zeker wanneer je meer mailadressen in gebruikt wilt gaan nemen. Zo zorg je ervoor dat iedere mailbox voldoende opslagruimte ter beschikking heeft. Mocht je maar één mailbox willen gaan gebruiken dan zou je meer opslagruimte kunnen instellen
  • Welkomstbericht - Geef hier aan of je automatisch instructies wilt laten versturen naar je nieuwe mailbox met meer informatie over de instellingen

7. Alles is ingesteld. Klik op + Maken als je de nieuwe mailbox wilt aanmaken

8. Veel succes met mailen!

Controle: Wanneer je gebruikt maakt van de webmail is het belangrijk om aan te geven dat de e-mail lokaal door de server moet worden afgehandeld. Standaard staat dit goed ingesteld in cPanel, maar het kan nooit geen kwaad om het dubbel te controleren.