Beveiliging - Lets Encrypt SSL certificaat installeren

Lets Encrypt SSL certificaten bij Surver zijn standaard en volledig kosteloos inbegrepen bij elk hosting account.

Via onderstaande stappen leggen we je graag uit hoe je een SSL certificaat kunt installeren binnen cPanel.

1. Log in op cPanel.

2. Navigeer naar BeveiligingLets Encrypt SSL of zoek naar Lets Encrypt SSL in de zoekbalk bovenaan de homepagina.

3. Klik onder Actions op + Issue wanneer je voor dat (sub)domein een SSL certificaat wilt installeren

4. Onder de kop Include? kun je zelf aanvinken op welke (sub)domeinen je een nieuw certificaat wilt installeren

Opmerking: standaard wordt het certificaat altijd geïnstalleerd op het hoofddomein (vb. domeinnaam.nl, www.domeinnaam.nl en mail.domeinnaam.nl). Desgewenst kun je er ook voor kiezen extra certificaten te installeren op vb. webmail.domeinnaam.nl of cpanel.domeinnaam.nl.

Let op: het is alleen mogelijk om een certificaat te installeren op (sub)domeinen die daadwerkelijk ook actief verwijzen naar onze server (A-record/CNAME in de DNS) middels het juiste IP-adres of onze standaard nameservers. Indien dit niet het geval is kan er ook geen SSL certificaat op dit (sub)domein geïnstalleerd.

5. Klik daarna onderaan de pagina op Issue om het certificaat te installeren

6. Bij een geslaagde installatie krijg je een blauwe bevestiging. Je (sub)domeinen zijn nu beveiligd middels een SSL certificaat

Verlenging van Let’s Encrypt SSL

De verlenging van Let's Encrypt SSL certificaten gebeurt volledig automatisch mits de in een SSL aanwezige (sub)domeinen actief blijven en naar het juiste IP-adres verwijzen, of de .htaccess geen problemen oplevert. Wanneer er geen DNS wijzigingen plaatsvinden zal het SSL certificaat automatisch verlengd worden binnen de nodige termijn.