Host file aanpassen

Als je een website verhuist is het handig om eerst te testen of deze goed functioneert. Je kan hiervoor tijdelijk je host file aanpassen waardoor je tegen je computer zegt dat het adres van je website alvast naar de nieuwe server moet verwijzen. Hierdoor zal je de website zien die staat op de nieuwe server i.p.v. de oude. Belangrijk is om naderhand de verwijzing weer te verwijderen.

Hostfile aanpassen op een Mac

1. Open het programma Terminal
  2. Type in terminal het volgende: sudo nano /etc/hosts
  3. Er opent nu een tekst editor
  4. Voeg onderaan het nieuwe ipadres met daarna het domein(vervang het ip-adres en domeinnaam door je eigen waardes):

123.123.123.123 www.surver.nl surver.nl
  5. Sla de wijzigingen op door op ctrl en X te drukken, druk daarna op Y (yes).
  6. Bezoek je website nu via een incognito venster, de website wordt nu ingeladen via de nieuwe server.
  7. Vergeet niet wanneer je klaar bent met testen om de regel ook weer te wissen.

Hostfile aanpassen op een Windows PC

1. Open kladblok als administrator
    1. Ga naar start en zoek op Kladblok (of Notepad)
    2. Klik met rechts op het icoontje
    3. Klik op 'Als administrator uitvoeren'
  2. Open het hosts bestand
    1. In kladblok klik je op Bestand > Openen...
    2. Ga naar de volgende map C:\Windows\System32\drivers\etc
    3. Open het bestand 'hosts'
  3. Voeg onderaan het nieuwe ipadres met daarna het domein(vervang het ip-adres en domeinnaam door je eigen waardes):

123.123.123.123 www.surver.nl surver.nl
  4. Klik op opslaan
  5. Bezoek je website nu via een incognito venster, de website wordt nu ingeladen via de nieuwe server.
  6. Vergeet niet wanneer je klaar bent met testen om de regel ook weer te wissen.