E-mail - Mailaccounts verhuizen

Speciaal voor onze klanten hebben wij een e-mail verhuistoop beschikbaar gesteld onder de naam Mailsync. Deze tool helpt je om snel en eenvoudig e-mailaccounts overzetten van de oude provider naar een willekeurig account bij Surver.

Hoe werkt Mailsync?

Heel simpel; bij het gebruik van Mailsync worden alle e-mails, mappen en bijlagen volledig gemigreerd. Technisch gezien worden de mailboxen gesynchroniseerd, zonder verlies van data. Eventuele dubbele mails in de accounts worden ook uitgefilterd. Met Mailsync kun je dus ook zonder problemen meerdere mailboxen meermaals syncen, klonen of mergen.

Stappen bij e-mail verhuizingen

Om je mailboxen goed over te zetten raden we je aan onderstaande stappen te volgen:

1. Maak alle benodigde mailaccounts aan binnen cPanel. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, volg dan gerust deze handleiding.

2. Ga binnen cPanel naar de tab Tools. Kies daarna voor Mailsync.

3. Eerst run - Hierbij worden alle mails vanuit de huidige provider overzet naar de nieuwe mailboxen bij Surver. Belangrijk is om onderstaande gegevens bij de hand te hebben:

• Bron: Gebruikersnaam mailaccount (vb. info@domeinnaam.nl), het wachtwoord en de IMAP server*
  • Bestemming: Gebruikersnaam mailaccount (vb. info@domeinnaam.nl) en het zojuist ingestelde wachtwoord
  • *IMAP server - Dit is vaak mail.domeinnaam.nl, het IP-adres van de mailserver of andere dedicated mailserver. Deze gegevens zijn altijd op te vragen bij de huidige hosting partij.

4. Vul alle bovenstaande gegevens in bij de respectievelijke velden in de Mailsync tool. Onder Source account (host 1) vul je de gegevens in van het mailadres dat je wilt syncen. Bij Destination account (host 2) vul je de gegevens van het mailaccount bij Surver in.

5. Wanneer de gegevens zijn ingevuld kun je de verbinding testen door de box Only test my credentials aan te vinken, waarna je onderaan de pagina op de groene knop Start Mailsync klikt.

6. Wanneer je de melding Inlog succes hebt ontvangen kun je box weer uitvinken en opnieuw op Start Mailsync klikken. Alle mails worden vanuit het source account gesynchroniseerd met de server bij Surver. Gelieve het browser scherm open te laten staan om de import succesvol te voltooien. Wanneer alle mails geïmporteerd zijn ontvang je in hetzelfde scherm een melding.

Opmerkingen

Wanneer je na de Mailsync een domein verhuisd naar Surver, kan het zijn dat er in de tussentijd nog mails binnenkomen op het account bij de 'oude' host. Best om bovenstaande stappen nogmaals te herhalen wanneer het domein verhuisd is en de nameservers wereldwijd naar Surver verwijzen. Dit voorkomt dat er mails gemist worden.

Mailsync doet in 99% van de gevallen wat het moet doen, echter zijn er enkele speciale gevallen:

• Wanneer je extreem grote bijlagen in je mailbox bewaard;
  • Wanneer de mailbox zelf zeer groot is. In dit geval kun je de tool meerdere keren runnen;
  • Wanneer er een complexe mappen structuur aanwezig is met bijvoorbeeld meerdere submappen.
  • Wanneer je niet-alfanumerieke tekens in het wachtwoord hebt gebruikt. In dit geval zul je de wachtwoorden alfanumeriek moeten maken aan beide kanten.