Beveiliging - WHOIS Privacy Protect

Bij verschillende domeinextensies zijn via een WHOIS search de NAW- en contactgegevens van de eigenaar op te vragen. Deze gegevens kunnen door spammers of derden gebruikt worden voor het verzenden van SPAM of het plegen van marketingtelefoontjes.

Gelukkig is er bij Surver wel een oplossing om je gegevens in de WHOIS database te anonimiseren. Voor een jaarlijks bedrag van €4,95 (excl. BTW) worden jouw gegevens in de WHOIS van je domein volledig onherkenbaar gemaakt. Daarna zijn jouw persoonlijke en/of bedrijfsgegevens afgeschermd tegen spam of misbruik.

Mocht je deze dienst willen activeren, dan kun je dat eenvoudig aangeven bij het registeren van een nieuwe domeinnaam, of het verhuizen van een bestaande. Indien je al een domein hebt, maar nog geen WHOIS Privacy Protect hebt aangevraagd, dan kan je deze alsnog aanvragen via je account bij Surver.

Mocht je WHOIS Privacy Protect willen activeren voor een bestaand domein, volg dan onderstaande stappen:

1. Log in op je account bij Surver via https://my.surver.nl

2. Klik links in het menu onder Domeinen op Mijn domeinen

3. Klik in het overzicht op de betreffende domeinnaam waarvoor je een WHOIS Privacy Protect wilt aanvragen

4. Klink het menu rechts onder Beheren op Opties

5. Indien je het WHOIS Privacy Protect wilt bestellen voor het geselecteerde domein, klik dan op de groene knop Bestel

6. Na je bestelling wordt je domein direct geanonimiseerd in de WHOIS databanken.