E-mail - Instellingen: Gmail

Het kan handig zijn om je e-mail account bij Surver niet via de webmail te beheren, maar te koppelen aan een bestaand Gmail account. Je webmail bij Surver wordt dan om de 20 minuten door Google gesynchroniseerd en toegevoegd aan je Gmail inbox. Natuurlijk is het ook mogelijk om vanuit Gmail mails te versturen.

In deze handleiding leggen we je graag uit hoe je een webmail account bij Surver kunt instellen in Gmail. We gaan ervan uit dat je al een mailadres hebt aangemaakt bij Surver en dat je de inloggegevens gecontroleerd hebt door in te loggen op de webmail omgeving https://webmailsecure.com

Benodigde gegevens

Onderstaande gegevens heb je sowieso nodig voor het toevoegen van je mailaccount aan Gmail:

• Inkomende mailserver: mail.domeinnaam.nl of myfasthosting.email
  • Uitgaande mailserver:  mail.domeinnaam.nl of myfasthosting.email
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres.
  • Wachtwoord: Je e-mail wachtwoord
  • Protocol: IMAP
  • Poort inkomende e-mail: 993
  • Poort uitgaande e-mail: 465
  • Versleuteling: SSL

Instellingen Gmail - Mail importeren

Voer onderstaande stappen uit om je webmail te synchroniseren met Gmail en ervoor te zorgen dat je ook vanuit datzelfde mailadres kunt antwoorden.

1. Maak eerst bij Surver een nieuw webmail account aan. Mocht je al een mailaccount actief hebben dan kun je direct door naar stap 2.

2. Log in op je account bij Gmail. Klik daarna rechtsboven op het Tandwiel. Klik daarna op Alle instellingen bekijken.

3. Klik daarna op het tabblad Accounts

4. Klik daarna op E-mailberichten en contacten importeren

5. Hierna verschijnt er een nieuw pop-up scherm waar gevraagd wordt om meer informatie. Gelieve de ontbrekende gegevens aan te vullen middels onderstaand voorbeeld.

• Wachtwoord: het wachtwoord voor je e-mailadres
  • Pop-gebruikersnaam: je e-mailadres
  • Pop-server: mail.domeinnaam.nl of myfasthosting.email
  • Poort: 995
  • Use SSL: ja

6. Hierna verschijnt er een nieuw pop-up scherm waar gevraagd wordt om meer informatie:

• E-mail importeren: je e-mailadres
  • Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten: het wachtwoord voor je e-mailadres
  • Binnenkomende berichten archiveren (inbox overslaan): mail.domeinnaam.nl of myfasthosting.email
  • Label toevoegen aan alle geïmporteerde mail: 993

Klik hierna op Import starten om de mails te importeren vanuit de Server webmail

7. Je mailaccount werd zojuist toegevoegd aan Gmail. Je kunt de pop-up sluiten door op OK te klikken

Instellingen Gmail - Mail verzenden

Als je via Gmail ook mail wilt verzenden vanuit dit mailadres dan kun je dat ook instellen. In deze stap zorg je ervoor dat Gmail gebruik maakt van de Surver mailserver om uitgaande mail te versturen. Dit is zeker aan te raden omwille van de SPAM-gevoeligheid. Daarnaast ziet de ontvanger ook niet dat je mail via Gmail verstuurd wordt.

Via onderstaande stappen leggen we je graag uit hoe je je e-mailadres kunt gebruiken voor het verzenden van mail.

1. Log in op je account bij Gmail. Klik daarna rechtsboven op het  Tandwiel. Klik daarna op Alle instellingen bekijken.

2. Klik daarna op het tabblad  Accounts

3. Klik daarna onder Mail verzenden als op Nog een e-mailadres toevoegen

4. Gelieve de lege velden te vullen:

• Naam: jouw naam, bedrijfsnaam of een combinatie van beiden
  • E-mailadres: het mailadres vanuit waar je mails wilt versturen

Klik hierna op Volgende stap

5. Gelieve de lege velden verder aan te vullen:

• SMTP-server: mail.domeinnaam.nl of myfasthosting.email
  • Poort: 465
  • Gebruikersnaam: je e-mailadres
  • Wachtwoord: het wachtwoord voor je e-mailadres
  • Beveiligde verbinding via SSL

Klik hierna op Account toevoegen

6. In de laatste stap wordt gevraagd je mailaccount te verifiëren via een bevestigingscode die wordt gestuurd naar je mailadres. Wanneer je de bevestigingscode invult in het pop-up scherm en op Controleren klikt wordt de installatie automatisch afgerond. Vergeet ook niet om in dezelfde mail via de link te bevestigen dat je mails wilt versturen vanuit je account.

7. Je account is nu klaar voor gebruik! Wanneer je een nieuwe mail opstelt kun je kiezen vanuit waar de mail verstuurd moet worden; vanuit Gmail, of vanuit je nieuwe mailadres.

Ophalen e-mail

Gmail check automatisch om de zoveel tijd of er nieuwe mails zijn binnengekomen op je account. Komt er veel mail binnen op je account, dan zal Gmail ook vaker nieuwe mails ophalen. In het geval je nog weinig mails ontvangt kan het dus eventjes duren voordat nieuwe mails zichtbaar zijn in je Gmail account. Mocht je zelf willen checken er er nieuwe mails zijn binnengekomen, kun je ook op het cirkelvormige icoon klikken onder de zoekbalk om het ophalen van nieuwe mail te forceren.