E-mail - Instellingen: Outlook

Ter verduidelijking: deze handleiding gaat uit van protocol IMAP. IMAP en POP zijn twee verschillende instellingen die zorgen dat je e-mail programma e-mails ophaalt van de server en deze bezorgt in je inbox. Met IMAP staan alle mails ook op de server, evenals alle mappen met inhoud en hoef je je niet druk te maken over backups. Met POP3 staan alle mails en mappen alleen op de eigen computer en ben je zelf verantwoordelijk voor backups. Voor andere apparaten en de webmail zijn de mappen met mails dan niet bereikbaar. Wil je toch POP3 kies dan als poort 995 in plaats van 993.

1. Voeg je account toe

Open outlook en ga naar Bestand en klik op Account toevoegen

2. Account instellingen

Vul je e-mailadres in en klik op geavanceerde opties en vink Ik wil mijn account handmatig instellen aan.

3. IMAP instellen

Kies voor de optie IMAP en vul de instellingen in:

Inkomende e-mailServer: myfasthosting.email
Poort: 993
Versleutelingsmethode: SSL/TLS
Geen vinkje bij "aanmelding via beveiligd wachtwoordverificatie (SPA) vereisen"

Uitgaande e-mailServer: myfasthosting.email
Poort: 465
Versleutelingsmethode: SSL/TLS
Geen vinkje bij "aanmelding via beveiligd wachtwoordverificatie (SPA) vereisen".

4. wachtwoord invullen en verbinding maken

Vul hierna het wachtwoord van je e-mailaccount in en klik op verbinding maken