E-mail - Filter aanmaken

De mail die binnenkomt kan je filteren door een filter in te stellen. Je kan via cPanel filters in stellen om bepaalde emails in bepaalde mappen op te slaan of bijvoorbeeld automatisch te verwijderen.

1. Log in op cPanel.

2. Navigeer naar E-mail > E-mailfilters

3. Klik op filters beheren voor het account waar je een filter voor willen instellen of wijzigen

4. Klik op Een nieuw filter maken

5. Vul een naam voor het filter in zodat je makkelijk het filter terug kunt vinden.

6. Stel een regel in met een optie, operator en waarde.

7. Regels
Kies één of meerdere regels waar de mail aan moet voldoen. Bij voorbeeld van een bepaald e-mailadres of met een bepaalde tekst in het onderwerp van de mail.

Optie Beschrijving
Van Het emailadres van de afzender van het bericht.
Onderwerp De onderwerpregel van het bericht.
Aan Het adres waarnaar de afzender het bericht stuurt.
Reply Adres Het adres waarop de afzender een reactie ontvangt.
Body De inhoud van het bericht.
Elke Header Elk gedeelte van de header van het bericht.
Elke ontvanger Elke ontvanger van het bericht.
Is niet eerder bezorgd Het systeem onderzoekt alleen berichten die in de rij voor bezorging blijven.
is een Foutmelding Het systeem onderzoekt alleen foutmeldingen verzonder door een automatische melding.
Lijst ID De mailing lists van het account.
Spam Status Of Apache SpamAssassin het bericht heeft gemarkeerd als spam. De Spam Status regel begint met Ja of Nee.
Spam Bar De inhoud van de Spam Bar header die Apache SpamAssassin heeft gegenereerd voor dit bericht. Hoe meer plus (+)tekens Apache SpamAssassin toekent aan een bericht, hoe waarschijnlijker het is dat het systeem het bericht markeert als spam.
Spam Score Het totale aantal plus tekens(+) in de Spam Bar waarde, weergegeven in een rond getal.

8. Selecter dan een Operator

Operator Beschrijving
is gelijk aan Exacte matches voor een gedefinieerde string.
matcht regex Matcht de gebruikelijke uitdrukking
bevat Is een string die jij definieert.
Bevat niet Bevat niet de gedefinieerde string.
begint met Begint met de gedefinieerde string.
eindigt met Eindigt met de gedefinieerde string.
begint niet Begint niet met de gedefinieerde string.
eindigt niet met Eindigt niet met de gedefinieerde string.
komt niet overeen Komt niet exact overeen met de gedefinieerde string.

9. Kies een waarde (die gaat in het lege veld).

10. Kies nu een actie die moet worden uitgevoerd.

Actie Beschrijving
Verwijder Bericht Het inkomend bericht wordt verwijderd zonder foutmelding.
Redirect naar email Het bericht wordt doorgestuurd naar een ander emailadres dat jij aangeeft.
Fout met bericht Het bericht is verwijderd en een foutmelding wordt automatisch verzonden.
Stop Verwerking Regels Alle filter regels worden overgeslagen.
Bezorg naar map Het bericht is bezorgd in een specifieke map.
Pipe naar een programma Het inkomend bericht is verzonden naar een gespecificeerd programma.

11. Klik op Aanmaken

12. Als het filter succesvol is aangemaakt krijg je een melding hierover.