Bestellen - Tijden domeinverhuizing

Afhankelijk van de extensie kan de verhuizing van een domeinnaam een paar minuten tot meerdere dagen duren. Deze periode is ook afhankelijk van of de juiste verhuiscode wordt ingevuld bij de bestelling en er geen transfer lock op de domeinnaam zit.

Onderstaand een kort overzicht van de belangrijkste extensies en de bijhorende

  • .NL - Wordt vrijwel direct verhuisd
  • .COM/.NET/.ORG/.INFO - De verhuizing duurt in de meeste gevallen 5 dagen. Wanneer de eigenaar de verhuizing echter direct accepteert via de bevestigingsmail vanuit ICANN dan kan de verhuizing ook binnen deze periode worden uitgevoerd. Binnen 60 dagen na registratie kunnen deze domeinen niet verhuisd worden naar een andere provider
  • .BE - Wordt vrijwel direct verhuisd. De verhuiscode is op te vragen via DNS Belgium en wordt automatisch per mail gestuurd naar de domein eigenaar. De verhuiscode zelf is 14 dagen geldig.
  • .EU - Wordt vrijwel direct verhuisd. De verhuiscode is 40 dagen geldig.
  • .DE - Wordt vrijwel direct verhuisd.
  • .NU - Wordt vrijwel direct verhuisd.

Opmerking: afhankelijk van de instellingen bij je huidige provider (TTL - Time To Live) kan het na de verhuizing tussen de 5 minuten en 24 uren duren voordat de bezoekers worden doorgestuurd naar de nieuwe nameservers en dus je hosting pakket bij Surver. Het beste is om eerst bij Surver de DNS zones over te nemen en de nameservers bij je huidige provider te wijzigen naar de standaard nameservers van Surver. Nadat deze wijziging is doorgevoerd kun je de verhuizing van het domein indienen.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Bedankt voor je feedback! Er was een probleem bij het indienen van je feedback. Gelieve het later nogmaals te proberen.

Meer hulp nodig? Neem contact op Neem contact op