Stap 9: Teksten en foto's aanpassen

Je website is nu volledig opgebouwd. Zowel de header als de footer zijn klaar en alle pagina's zijn opgezet. Ook is het logo al toegevoegd, zijn de kleuren en fonts aangepast en zijn alle pagina's voorzien van een layout. Nu is het tijd om de inhoud zelf aan te passen.

Bij Surver maken we gebruik van de Spectra builder. Deze tool maakt het mogelijk om snel en eenvoudig aanpassingen te maken aan je website. Navigeer hiervoor - via domeinnaam.nl/wp-admin - naar de backend van je website. Wanneer je bent ingelogd kun je links in het menu onder Pagina's aanpassingen maken. We begeleiden je hieronder stap voor stap:

1. Log in op je WordPress installatie

2. Wanneer je bent ingelogd, klik je links in het menu op Pagina's. Vanuit daar krijg een overzicht van alle pagina's die zijn aangemaakt op je website.

3. Hover met je muis over de pagina die je graag wilt aanpassen. Klik daarna op Bewerken.

4. Klik eenvoudig met je muis op het stuk tekst dat je wilt aanpassen. Als je hebt geklikt zie je een cursor verschijnen. Je kunt nu tekst typen en je wijziging wordt direct in het scherm doorgevoerd. Hoe cool is dat!

5. Ook het aanpassingen van afbeeldingen is erg eenvoudig. Je klinkt simpelweg op de afbeelding die je wilt aanpassen. Bovenin verschijnen er nu verschillende tools. Klik op Vervangen om de bestaande afbeelding te vervangen voor een andere. Je hebt hier de keuze om een nieuwe afbeelding te uploaden, of een bestaande afbeelding te kiezen uit de bibliotheek.

6. Wanneer je alle teksten en foto's hebt aangepast kun je de wijzigingen eenvoudig opslaan via de blauwe knop Updaten, rechtsboven in het scerm

7. Via de pop-up linksonder in het scherm kun je de wijzigingen live bekijken

8. Je eerste pagina is klaar! Als je bovenstaande stappen herhaalt voor de overige pagina's ben je in een mum van tijd klaar voor live gang. Succes!