Debugging - 404 error melding oplossen

Een 404 error melding geeft aan dat de pagina die je probeert te bezoeken niet gevonden kan worden. De oorzaak ligt vaak bij het ontbreken van een bestand maar het kan ook te maken hebben met de configuratie van de permalinks binnen je WordPress installatie.

404 error melding oplossen

Onderstaande enkele quick fixes om een 404 error melding op te lossen:

- 404 melding - Aanroepen van een bestand
Open in cPanel de filemanager en controleer of het bestand dat je probeert aan te roepen aanwezig is binnen het pakket. Mocht dat het geval zijn, leeg dan de cache binnen je WordPress installatie en probeer het bestand opnieuw aan te roepen via een incognito (Chrome) of privé (Mac) scherm.

404 melding - Subpagina's binnen WordPress
Deze meldingen worden vrijwel zeker veroorzaakt door een Permalink instelling binnen het WordPress CMS. Dit kun je oplossen door - wanneer je bent ingelogd op de WordPress backend - de Permalinks pagina onder Dashboard > Instellingen > Permalinks opnieuw op te slaan. Hierdoor worden de rewrite regels hersteld en zullen de subpagina's opnieuw zichtbaar worden.

404 melding - Gehele website
In dit geval is de kans groot dat er iets verkeerd gaat met de koppeling van je domein aan het hosting pakket. Controleer in dit geval of de website bestanden in de juiste folder zijn geplaatst en of het domein naar de juiste server verwijst.