Google Workspace - Alias aanmaken

Aan elke Google Workspace account kun je een alias mailadres toevoegen. Zo koppel je een extra mailadres een hetzelfde gebruikersaccount. Zo kun je bijvoorbeeld info@domeinnaam.nl koppelen als alias aan jan@domeinnaam.nl. Zo worden mails naar info@domeinnaam.nl ook op het account van jan@domeinnaam.nl afgeleverd.

Nadat je bent ingelogd in de Google Admin Console kun je aan de slag met het aanmaken van nieuwe aliassen. Via onderstaande handleiding leggen we je graag uit hoe dit in z'n werk gaat.

1. Log in op de Google Workspace Admin Console via https://admin.google.com

2. Nadat je bent ingelogd heb je toegang tot het dashboard

3. Klik op Users - Add or manage users wanneer je een nieuwe gebruiker wilt aanmaken

4. Op deze pagina krijg je een overzicht van alle actieve gebruikers, die om privacy redenen in onderstaande screenshot zijn afgeschermd. Klik op de gebruiker waarvoor je een alias wilt instellen.

5. Een nieuwe pagina opent. Klik daarna op de kop Gebruikersgegevens

1. Hierna krijg je de mogelijkheid om onder Alternatief e-mailadres een alias mailadres in te stellen

1. Bevestig je keuze via de knop Opslaan
  2. De nieuwe alias is aangemaakt voor deze gebruiker.