Google Workspace - Account aanmaken

Nadat je bent ingelogd in de Google Admin Console kun je aan de slag met het aanmaken van nieuwe gebruikers. Via onderstaande handleiding leggen we je graag uit hoe dit in z'n werk gaat.

1. Log in op de Google Workspace Admin Console via https://admin.google.com

2. Nadat je bent ingelogd heb je toegang tot het dashboard

3. Klik op Users - Add or manage users wanneer je een nieuwe gebruiker wilt aanmaken

4. Op deze pagina krijg je een overzicht van alle actieve gebruikers, die om privacy redenen in onderstaande screenshot zijn afgeschermd. Klik bovenin op Add new user als je een nieuwe gebruiker wilt toevoegen

5. Via de pop-up kun je de nieuwe gebruikersinformatie invullen:

• First name - De voornaam van de nieuwe gebruiker
  • Last name - De achternaam van de nieuwe gebruiker
  • Primary email - Het mailadres dat je graag wilt aanmaken voor deze gebruiker
  • Secondary email - Vul hier een tweede mailadres in waarop deze persoon bereikbaar is. Dit kan handig zijn wanneer deze gebruiker een nieuw wachtwoord wilt instellen.
  • Phone number - Vul hier het telefoonnummer in van de gebruiker

Klik op Add new user wanneer je alle velden hebt ingevuld

6. De nieuwe gebruiker is aangemaakt. Vanuit de nieuwe pop-up heb je de mogelijkheid om het systeem gegenereerde wachtwoord te kopiƫren. Je kunt de inloggegevens ook door Google laten mailen naar de nieuwe gebruiker via de link Preview and send. Mocht je deze stap over willen slaan dan kun je simpelweg op de blauwe knop Done klikken

7. De nieuwe gebruiker is aangemaakt. Het account kan direct gebruikt