Google Workspace - licentie koppelen

De volgende stap na het aanmaken van een nieuwe gebruiker is het koppelen van een licentie zodat deze gebruikers de Google Workspace diensten kan gebruiken. Via onderstaande handleiding leggen we je graag uit hoe dit in z'n werk gaat.

1. Log in op de Google Workspace Admin Console via https://admin.google.com

2. Nadat je bent ingelogd heb je toegang tot het dashboard

3. Klik op Users - Add or manage users wanneer je een licentie wilt koppelen aan een gebruiker

4. Op deze pagina krijg je een overzicht van alle actieve gebruikers, die om privacy redenen in onderstaande screenshot zijn afgeschermd. Selecteer links de gebruiker waarvoor je een nieuwe licentie wilt activeren

5. Wanneer je de gebruiker hebt geselecteerd klik je bovenin op Assign licenses

6. Daarna selecteer je in de pop-up de licentie die je wilt koppelen aan de gebruiker; Google Workspace Business Starter/Standard/Plus. Klik daarna op Assign om de licentie te koppelen aan de gebruiker. Wanneer er geen licenties beschikbaar zijn - zoals in onderstaand voorbeeld - kun je nieuwe licenties aankopen via je account bij Surver

7. De licentie is gekoppeld en het account is klaar voor gebruik