Instellingen - Email: Configuratiebestand

Voor het instellen van je webmail account op je MacBook, iMac, iPhone of iPad voor het ontvangen en verzenden van e-mails bieden we een handig configuratiebestand. Na het downloaden van dit bestand hoef je enkel en alleen het wachtwoord van je account op te geven en het mailaccount wordt automatisch op je toestel geïnstalleerd.

Volg onderstaande stappen voor het downloaden van het bestand en het installeren van het profiel:

1. Downloaden configuratiebestand

1. Log in op cPanel

2. Navigeer naar   E-mail > E-mailaccounts of zoek naar E-mailaccounts in de zoekbalk bovenaan de homepagina

3. De  E-mailaccounts pagina wordt weergegeven

4. Klik achter het mailadres dat je wilt instellen op je smartphone op Connect Devices

5. Klik onder Protocollen op IMAP over SSL/TLS voor het instellen van je mailaccount op iOS of Windows Live Mail.

6. Klik na het lezen van de instructies op Verdergaan

7. Het bestand wordt nu gedownload naar je


2. Profiel toevoegen op MacBook/iMac

Indien je het webmail account wilt instellen op je MacBook of iMac voor het ontvangen en verzenden van mail, volg dan onderstaande stappen.

Mocht je de webmail recent verhuisd hebben naar Surver en wil je graag de mail op je MacBook of iMac opnieuw koppelen, dan raden we aan om eerst het bestaande account te verwijderen. Bij het onjuist configureren van een nieuwe uitgaande mailserver ontstaan er vaak problemen met het verzenden van mail op je toestel. Om die reden raden we aan from scratch te beginnen.

1. Dubbelklik op het bestand wat je zojuist hebt gedownload. Het bestand vind je vaak terug in de map Downloads op je computer

2. Na de dubbelklik ontvang je rechtsboven in je scherm deze melding

3. Klik daarna links boven op het Apple logo > Systeemvoorkeuren

4. Klik in het overzicht rechtsonder op de tab Profielen

5. Zoek in het overzicht naar het juiste profiel waarvoor je het webmail account wilt installeren en klik op Installeer.

6. Bevestig de installatie met het wachtwoord van het webmail account. Dit wachtwoord heb je eerder moeten instellen binnen cPanel

7. Klik op installeren om de Installeer van het webmail account af te ronden.


3. Profiel toevoegen op iPhone/iPad

Indien je het webmail account wilt instellen op je iPhone op iPad voor het ontvangen en verzenden van mail, volg dan onderstaande stappen.

Mocht je de webmail recent verhuisd hebben naar Surver en wil je graag de mail op je iPhone of iPad opnieuw koppelen, dan raden we aan om eerst het bestaande account te verwijderen. Bij het onjuist configureren van een nieuwe uitgaande mailserver ontstaan er vaak problemen met het verzenden van mail op je toestel. Om die reden raden we aan from scratch te beginnen.

1. Mail eerst het bestand als bijlage vanuit je computer naar een mailaccount waar je vanuit je iPhone of iPad toegang tot hebt

2. Klik vanuit de ontvangen mail op de bijlage zodat je onderstaande melding te zien krijgt

3. Open de  Instellingen tab op je iPhone of iPad

4. Klik bovenaan je scherm op Profiel gedownload

5. Zoek in het overzicht naar het juiste profiel waarvoor je het webmail account wilt installeren en klik op  Installeer.

6. Bevestig de installatie van het profiel met de toegangscode tot je telefoon. Deze code is gelijk aan de code die je intoetst om toegang te krijgen tot je telefoon wanneer deze is ontgrendeld. 

7. Bevestig nogmaals de installatie van het profiel via de knop Installeer

8. Bevestig de installatie met het wachtwoord van het webmail account. Dit wachtwoord heb je eerder moeten instellen binnen cPanel. Klik daarna op Volgende

9. Het profiel wordt geïnstalleerd. Klik op Gereed om de installatie af te ronden

10. De installatie van het profiel is voltooid. Je mailaccount is nu terug te vinden in het hoofdscherm van je iPhone of iPad onder Mail

Heeft dit artikel je goed geholpen? Bedankt voor je feedback! Er was een probleem bij het indienen van je feedback. Gelieve het later nogmaals te proberen.

Meer hulp nodig? Neem contact op Neem contact op