Google Workspace - Licentie ontkoppelen

De volgende stap na het downgraden van het aantal licenties is het ontkoppelen van een licentie zodat deze gebruiker geen gebruik meer kan maken van de Google Workspace diensten. Via onderstaande handleiding leggen we je graag uit hoe dit in z'n werk gaat.

1. Log in op de Google Workspace Admin Console via https://admin.google.com

2. Nadat je bent ingelogd heb je toegang tot het dashboard

3. Klik op Users - Add or manage users wanneer je een licentie wilt ontkoppelen van een gebruiker

4. Op deze pagina krijg je een overzicht van alle actieve gebruikers, die om privacy redenen in onderstaande screenshot zijn afgeschermd. Selecteer links de gebruiker waarvoor je een nieuwe licentie wilt deactiveren

5. Wanneer je de gebruiker hebt geselecteerd klik je bovenin op More options - Remove license

1. Daarna selecteer je in de pop-up de licentie die je wilt ontkoppelen van de gebruiker; Google Workspace Business Starter/Standard/Plus. Klik daarna op Remove om de licentie te ontkoppelen van de gebruiker.

7. De licentie is ontkoppeld.