Google Workspace - Account verwijderen

Via onderstaande handleiding geven we je meer informatie hoe je eenvoudig en snel een gebruikersaccount binnen Google Workspace kunt verwijderen.

1. Log in op de Google Workspace Admin Console via https://admin.google.com

2. Nadat je bent ingelogd heb je toegang tot het dashboard

3. Klik op Users - Add or manage users wanneer je een gebruiker wilt verwijderen

4. Op deze pagina krijg je een overzicht van alle actieve gebruikers, die om privacy redenen in onderstaande screenshot zijn afgeschermd. Selecteer links de gebruiker die je wilt verwijderen

5. Wanneer je de gebruiker hebt geselecteerd klik je bovenin op More options - Delete user

1. In het volgende venster geef je aan of je de data van deze gebruiker (Google Drive inhoud, Calendar afspraken, etc.) wilt koppelen aan een andere gebruiker, of wilt verwijderen.

7. De licentie is ontkoppeld.