Hoe installeer ik een thema

Indien je een geschikt thema hebt gevonden voor je WordPres site dan dien je deze te uploaden via de WordPress backend. Via onderstaande stappen leggen we je graag uit hoe je het thema kunt installeren.

1. Log in op de WordPress backend via domeinnaam.nl/wp-admin of domeinnaam.nl/wp-login.php
  2. Ga links in het menu naar Weergave > Thema's > Nieuwe toevoegen > Thema uploaden
  3. Klik op "Activeren" om het nieuwe WordPress thema actief te maken

We adviseren ook altijd om te werken met een Child theme. Simpel uitgelegd is een child theme een toevoeging die zowel de look & feel als alle functies overneemt van het een bestaand (parent) theme. Alle custom aanpassingen op het parent theme voeg je toe in het child theme, met als grote voordeel dat deze aanpassingen niet verloren gaan bij een theme of WP core update.