Hoe installeer ik een plugin

Om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan je WordPress website kun je een plugin installeren. Via onderstaande stappen leggen we je graag uit hoe je dit kunt doen.

1. Log in op de WordPress backend via domeinnaam.nl/wp-admin of domeinnaam.nl/wp-login.php
  2. Ga links in het menu naar Plugins > Nieuwe plugin
  3. Voer bij Plugins zoeken de naam van de plugin in die je wilt installeren. Wil je een plugin uploaden (.ZIP) dan kun je linksboven op Plugin uploaden klikken
  4. Als je de gewenste plugin hebt gezonden, klik je op Nu installeren.
  5. Nadat de plugin is geïnstalleerd klik je op Activeren om de plugin actief te maken op de site