Installatron - WordPress installatie klonen

Met de WordPress Toolkit heb je alle controle over al je WordPress installaties in één overzichtelijk dashboard. Met enkele muisklikken kun je een WordPress installatie opzetten, beheren, importeren, updaten of er een back-up van maken.

Volg onderstaande stappen als je kopie (kloon) wilt maken van een bestaande WordPress installatie:

1. Log in op cPanel

2. Navigeer in het menu naar My Applications

3. De  My Applications pagina wordt weergegeven. Hier krijg je een overzicht van al je actieve WordPress installaties

4. Wil je een bestaande installatie klonen, klik dan aan de rechterzijde van het scherm op de knop  Kopieer

5. De Klonen pagina wordt weergegeven

6. Bestemming - Selecteer hier een bestemming voor de gekloonde installatie

• Domein - Selecteer het domein waarnaar je de bestaande WordPress wilt klonen (vb. https://dev.domeinnaam.nl)
  • Pad (Optioneel) - Selecteer naar wens een aparte submap waarnaar je deze installatie wilt klonen. WordPress wordt dan gekopieerd naar de desbetreffende map, bijvoorbeeld https://dev.domeinnaam.nl/mapnaam
  • Databankbeheer - Geef hier aan of je een nieuwe database wilt aanmaken voor deze installatie, al is het ook mogelijk om een bestaande database te kiezen
  • Instellen management - Geef hier aan of je de standaard instellingen van de WordPress installatie wilt overnemen, of dat je deze gegevens apart wilt aanpassen

7. Klik rechtsonder op de pagina op Klonen om het proces in gang te zetten

7. Je WordPress installatie wordt gekopieerd naar de opgegeven locatie