Schijfruimte cPanel verhogen of verlagen

cPanel verstuurt automatisch een waarschuwing wanneer meer dan 80% van de beschikbare schijfruimte in gebruik is. Wanneer dit het geval is kun je er zelf voor kiezen meer schijfruimte vrij te maken door bestanden of mails te verwijderen. Wanneer dit niet gewenst is kan de schijfruimte voor een account ook verhoogd worden.

1. Login in op je WHM en kies aan de linkerzijde in het menu voor List accounts

2. Zoek via de zoekbalk naar het desbetreffende account en klik op het plusteken

3. Via Change plan kun je een nieuw pakket selecteren

4. Wanneer je het nieuwe pakket geselecteerd hebt kun je je keuze bevestigen via Upgrade/Downgrade

5. De schijfruimte wordt direct aangepast. De aanpassing in cPanel zelf kan wel enkele minuten duren

Het is niet alleen mogelijk om een pakket van 5GB NVMe te upgraden naar 10GB of 20GB, maar ook om een pakket te downgraden naar respectievelijk 1GB of 3GB. Zo heb je zelf de mogelijkheid elk pakket flexibel samen te stellen naar de wensen van je klant.