Software - PHP-versie wijzigen

PHP staat voor Hypertext Preprocessor en het is een belangrijke taal voor het maken van dynamische webpagina’s. De taal wordt veel gebruikt en ligt ook aan de basis van WordPress. PHP genereert HTML pagina's door dynamische content - zoals de inhoud van een database - om te zetten naar een statisch formaat. Kort gezegd kun je PHP dan ook de verbinding tussen code en de bezoeker noemen.

Om de veiligheid en functionaliteit te verbeteren worden er regelmatig updates aan PHP doorgevoerd. Deze updates installeren wij direct op al onze servers zodat je hier direct gebruik van kunt maken. Wij raden aan altijd de nieuwste versie te gebruiken om zo de performance van jouw website op niveau te houden.

Momenteel is PHP versie 8.1 de nieuwste versie, maar veel WordPress plugins werken nog niet goed met deze versie. PHP upgraden kan dus voor problemen zorgen. Mocht je problemen ondervinden dan kun je altijd opteren voor PHP 7.4 of 7.3.

Via onderstaande handleiding geven we je graag meer uitleg hoe je de PHP versie binnen cPanel kunt aanpassen:

1. Log in op cPanel.

2. Navigeer naar Software > Select PHP Version of zoek naar Select PHP Version in de zoekbalk bovenaan de homepagina.

3. Klik naast Current PHP version op de PHP versie

4. Selecteer uit de dropdown de nieuwe PHP versie die je wilt gebruiken, vb. 8.1

5. PHP versie 8.1 is nu geselecteerd. Klik op Set as current om deze PHP versie te activeren

6. De PHP versie is gewijzigd

Opmerking 1: We adviseren nooit om je PHP versie te downgraden naar een lagere versie, bijvoorbeeld van 8.1 naar 5.3. Dit is alleen handig als je een WordPress site verhuisd naar Surver en wilt hosten omdat deze nog niet werkt op hogere PHP versies.

Opmerking 2: Controleer na het wijzigen van de PHP versie of je site nog goed werkt. Let daarbij op dat je eerste via je WordPress dashboard de cache leegt van je cache tool alvorens je je site naloopt op eventuele fouten.

Opmerking 3: Bij een PHP wijziging worden de custom instellingen zoals  max_input_time, max_input_vars en memory_limit niet standaard overgenomen. Deze zul je handmatig opnieuw moeten aanpassen