Databases - Database exporteren

Via onderstaande stappen leggen we je graag uit hoe je in cPanel een database kunt exporteren.

1. Log in op cPanel

2. Navigeer naar Databases > phpMyAdmin of zoek naar phpMyAdmin in de zoekbalk bovenaan de homepagina

3. De phpMyAdmin pagina wordt weergegeven

4. Selecteer links in het overzicht de database die je wilt exporteren

5. Klik in het header menu op Exporteren

6. Klik daarna op de knop Starten om de database te exporteren/downloaden

7. De database wordt nu gedownload. Afhankelijk van de grootte van de database en je internetsnelheid kan dit een paar seconden tot enkele minuten duren