Elementor: Afbeeldingen aanpassen

Elementor is een handige page builder waarmee je zelf eenvoudig aanpassingen kunt maken aan je website. In dit artikel leggen we je graag uit hoe hoe je afbeeldingen kunt aanpassen.

Belangrijk natuurlijk is om eerst in te loggen op de WordPress backend. Via deze link leggen we je graag uit hoe dat werkt.

Afbeeldingen aanpassen

1. Klik links in het verticale menu op  Pagina's nadat je bent ingelogd in de WordPress backend.

2. In het menu krijg je de optie om  Alle pagina's te bekijken, of om een nieuwe pagina aan te maken. Kies hier voor de eerste optie.

3. Hierna krijg je een overzicht van alle pagina's die zijn aangemaakt op je website. Ga met je muis naar de pagina die je graag wilt wijzigen zodat je onderstaande opties te zien krijgt. Klik op de laatste optie  Bewerk met Elementor om een wijziging aan die pagina te maken.

4. Nadat je hierop hebt geklikt word je doorgestuurd naar een nieuwe pagina met aan de linkerzijde de Elementor editor. Afhankelijk van de grootte van de pagina kan het eventjes duren voordat de pagina volledig is ingeladen.

5. Mocht je een aanpassing willen maken aan een afbeelding, ga met je muis dan naar de afbeelding. Als het goed is wordt deze nu aangegeven met een blauwe omlijning, met rechtsboven een icoon met pennetje. Klik op dit pennetje om een aanpassing te maken aan de afbeelding. In de linkerzijde van je scherm krijg je in de editor ook de afbeelding te zien.

6. Wanneer je daarna links in de editor met je muis over de afbeelding beweegt en klikt, opent er een nieuw venster.

7. In dit nieuwe venster heb je standaard de mogelijkheid om bestanden te uploaden vanuit je computer, of om linksboven aan te geven dat je een afbeelding wilt selecteren uit de mediabibliotheek. 

8. Wanneer je ervoor kiest een afbeelding uit de bibliotheek te gebruiken, selecteer deze dan door erop te klikken. Bevestig je keuze door rechtsonder op de blauw knop Media invoegen te klikken.

9. De afbeelding wordt nu ingeladen in je pagina, op de plek van de oude afbeelding.

10. Wanneer je klaar bent met het maken van aanpassingen, klik dan linksonder in je scherm op de groene knop Bijwerken. Je aanpassingen worden nu opgeslagen en staan direct live.

11. Mocht je benieuwd zijn hoe de aanpassingen eruit zien, klik dan links op het oogje om een voorbeeld van je wijzigingen te zien.

12. Mocht je terug willen gaan naar je dashboard om wijzigingen te maken aan andere pagina's, klik dan linksboven naast het Elementor logo op het hamburger menu.

Nadat je hierop hebt geklikt krijg je meerdere opties. Om terug te keren naar het dashboard klik je simpelweg op de onderste blauwe knop klikken met de tekst Terug naar Dashboard.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Bedankt voor je feedback! Er was een probleem bij het indienen van je feedback. Gelieve het later nogmaals te proberen.

Meer hulp nodig? Neem contact op Neem contact op