Bestanden - Wachtwoord folder instellen

Soms wil je een gedeelte of een gehele website afschermen van de rest van het internet. Dit is bijvoorbeeld als je een website nog aan het ontwikkelen bent en nog niet iedereen die mag zien. Je kan een map (directory) beveiligen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit heet directory privacy

1. Login in op je cPanel account
  2. Ga naar Directory Privacy

3. Ga naar de map die je wil beveiligen (je kan op een mapnaam klikken om de inhoud van de map te bekijken) en klik op 'Edit'

4. Vink het checkbox aan en kies een naam voor de beveiligde map, klik op 'Save'

5. Hierna krijg je een bevestiging te zien, klik daarna op 'Go Back'

6. Maak nu een gebruikersnaam aan en een wachtwoord.

7. Zodra je op Save hebt geklikt is je Directory/Map beveiligd.