Tools - Afbeeldingen optimaliseren met de Image Optimizer

Voor de snelheid van je website is het van groot belang dat je afbeeldingen worden gecomprimeerd en zo weinig mogelijk MB's in beslag nemen. Bij Surver bieden we binnen cPanel - volledig kosteloos - de mogelijkheid afbeeldingen te comprimeren, zonder verlies van kwaliteit.

De tool verwijdert niet-zichtbare beeldinformatie en past zeer efficiënte compressietechnieken toe. Het resultaat is vaak een besparing van 50% op meer op de hoeveelheid opslag. Onze tool comprimeert de meeste gangbare formaten waaronder .PNG, .JPEG en .GIF. Deze tool maakt het gebruikt van overige - vaak betaalde - optimalisatie plugins overbodig.

Via onderstaande handleiding leggen we je graag uit hoe je de afbeeldingen binnen cPanel kunt optimaliseren:

1. Log in op cPanel.

2. Navigeer naar Tools > Image Optimizer of zoek naar Image Optimizer in de zoekbalk bovenaan de homepagina.

3. De tool detecteert automatisch de image folder binnen je WordPress installatie. Het enige wat je nog hoeft te doen is selecteren voor welke WordPress installatie je de afbeeldingen wilt optimaliseren. Klik daarna op Optimize Images

4. Alle afbeeldingen binnen je WordPress installatie worden geoptimaliseerd

Opmerking: het comprimeren van de afbeeldingen is een zwaar proces wat de performance van je hosting pakket en dus je website tijdelijk kan vertragen. Mocht je dit willen vermijden dan raden we aan de Image Optimizer te gebruiken op momenten dat je site minder druk bezocht wordt.