Software - PHP instellingen aanpassen

Bij Surver zorgen we er automatisch voor dat je beschikt over de nieuwste PHP versies en instellingen. Als je start met een nieuwe site raden we aan altijd gebruik te maken van de laatste nieuwe versie, aangezien deze tot wel 20x sneller zijn.

Mocht je - buiten de PHP versie - wel specifieke instellingen willen finetunen dan is dat zeker mogelijk. Het kan zijn dat je bij het gebruik van bepaalde plugins een hoger PHP limiet nodig hebt dan de standaard ingestelde waarde, of dat je binnen WordPress afbeeldingen wilt uploaden die groter zijn dan 2MB.

Via onderstaande handleiding leggen we je graag uit hoe je de PHP instellingen kunt wijzigen binnen cPanel:

1. Log in op cPanel.

2. Navigeer naar Software > Select PHP Version of zoek naar Select PHP Version in de zoekbalk bovenaan de homepagina.

3. Klik naast Extensions op Options

4. In het overzicht kun je de instellingen wijzigen of selecteren uit een drop-down. Elke wijziging wordt direct opgeslagen.

Opmerking: Je kunt het Memory Limit verhogen tot maximaal 4GB, al raden we dit af. Wanneer je een hoger limiet instelt dan het limiet van je hosting pakket dan is de kans groot dat je pakket vastloopt en je website onbereikbaar wordt voor bezoekers. Dit kan vb. gebeuren wanneer je site gelijktijdig veel bezoekers te verwerken krijgt of wanneer een bepaalde plugin veel geheugen vraagt bij het maken van aanpassingen.