Debugging - 503 error melding oplossen

Een 503 Internal Server Error geeft aan dat alle resources van je hosting pakket gebruikt worden. Dit kan komen door een PHP proces wat vastloopt, of door een te grote stroom aan bezoekers.

503 error melding oplossen

Onderstaande enkele quick fixes om een 503 error melding op te lossen:

- 503 melding - Resource gebruik controleren
Wanneer je naar aanleiding van een 503 error denkt dat je website te teveel resources verbruikt dan raden we aan om binnen cPanel het resource verbruik te raadplegen. Meer informatie vind je hier: https://support.surver.nl/article/411-metrics-resource-verbruik. Bij een constant verhoogt resource verbruik raden we je aan het pakket bij Surver te verhogen.

- 503 melding - Proces als oorzaak
Het is ook goed mogelijk dat een import of export, backup proces of e-mail sync ervoor zorgt dat er te veel resources verbruikt worden.

- 503 melding - PHP instelling als oorzaak
Een andere oorzaak kan liggen bij een te laag memory_limit of max_input_vars. In dit geval kun je proberen deze waardes te verhogen via de PHP instellingen van je pakket binnen cPanel. Meer informatie vind je hier: https://support.surver.nl/article/375-software-php-instellingen-aanpassen

- 503 melding - Bezoekersaantallen als oorzaak
Het is verder natuurlijk ook mogelijk dat het aantal bezoekers naar je site is gestegen waardoor je pakket meer gelijktijdige verzoeken moet uitvoeren. In dit geval kun je ervoor zorgen dat de LiteSpeed Cache plugin goed is ingesteld en dat je website is geoptimaliseerd. Mocht dat al gebeurd zijn dan kun je het pakket bij Surver het beste upgraden zodat je meer resources ter beschikking hebt.